M12 üzleti és ipari ingatlanok

Kiadó irodaépület

Budapest III. kerületében, a Vörösvári út. 105. alatti központi elhelyezkedésű, háromszintes, 972 m² (a pinceszinttel együtt 1206 m²) alapterületű irodaépület 2020. január 1-től kiadó. Kérjen ajánlatot a 06 20 270 9340-es telefonszámon!

Kiadó irodaépület

Az épület az Osztrák-Magyar Monarchia legjobb korszakában, 1886-ban épült, annak hagyományait és hangulatát adja vissza. A történelmi hangulat, az ódon falak és a hagyományos anyagok (tégla, fa, cserép) használata jelentősen megkülönbözteti a mai kor alacsony belmagasságú irodaházaitól. Mérete alapján kiválóan alkalmas 50-120 fő közötti alkalmazotti létszámú cégek, szervezetek központjának.

Az ingatlan a volt Óbudai Malom egyik épülete, amelynek első, 2002-es, valamint a jelenlegi felújítása során a kivitelező messzemenőkig figyelembe vette és megőrizte az épületre eredetileg jellemző patinás jegyeket. Az irodaház szintjei: pince, földszint, első emelet, és tetőtér.

A pinceszinten tároló helyiségek, míg a földszinten, emeleten és tetőtérben irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek találhatók.

Kapcsolódó:

irodakereso.info:

Monarchia korabeli épületet avattak Óbudán

Az Irodakereső cikke a Wezelka Venanto építőmester tervezte épületről

vgfszaklap.hu:

Monarchia korabeli épületet avattak Óbudán

A Víz, Gáz, Fűtéstechnika és Hűtő, Klíma, Légtechnika szaklap cikke bővebb képanyaggal

Épületszerkezet

Alapozása tégla és vegyes falazat anyagú sávalap. A felújításkor utólagos szigetelés készült. Felmenő szerkezete nagyméretű tégla falazat, hosszfalas szerkezet. Födéme a pince fölött tégla boltozat, a további szinteken acélgerendás un. „poroszsüveg” boltozat. A földszinten és az emeleten kazettás álmennyezet készült. A fedélszerkezet fa fedélszék, cserépfedéssel, a beépített tetőtérrel.

Az épület külső felülete nyerstégla, a belső felületek vakoltak, fűrészporos tapétával ellátottak és festettek, a vizes helyiségekben kerámiával burkoltak. A külső nyílászárók az eredetivel megegyező osztással kapcsolt gerébtokos és egyesített szárnyú szerkezetek, a belső nyílászárók fa tokban szín furnéros lapok. A padlóburkolatok mázas kerámia, szőnyegpadló, laminált padló, a pincében kerámia és padlástégla.

Közművesítettség

Az épület fűtése gázkazánról biztosított, lapradiátor hőleadókkal. Az épület klímaberendezéssel és hűtő-fűtő fan-coil-okkal szerelt. Az meleg vízellátás elektromos tárolós illetve szaniter alá szerelt átfolyós vízmelegítőkkel megoldott.

  • Vízhálózat: vezetékes víz
  • Elektromos hálózat: földkábeles villany
  • Gázhálózat: földgáz
  • Fűtési rendszer: kondenzációs központi kazánokról
  • Használatimelegvíz-ellátás: bojlerekkel megoldott
  • Telefon, hírközlés: több telefon fővonal + ISDN, kiépített gyengeáramú hálózat és szünetmentes áramellátó hálózat.
  • Egyéb: „FAN-COIL” fűtés-hűtés, tűzivíz, kamerás-mozgásérzékelős riasztó, tűzjelző, légtechnikai (elszívó) rendszer. Az épület földszintje és első emelete a régi építésnek köszönhetően magas belmagassággal rendelkezik.

Szintenkénti bemutatás

A földszinten tágas fogadótér és elegáns recepció várja az érkezőket, továbbá önálló vizesblokkok, egy nagyméretű étkezőkonyha, valamint közösségi helyiség került kialakításra. A hasznos terület fennmaradó részén irodák és tárgyalók találhatók. A szint összes hasznos területe 318 m².

Az első emeleten más típusú irodák helyezkednek el. A folyosó két végén találhatóak a titkársági irodák beépített bútorokkal, s ebből nyílik két-két vezetői iroda. A folyosó két oldalán további különböző méretű, esetenként ajtóval összenyitott irodák találhatók. Az alkalmazottak rendelkezésére áll még továbbá egy beépített konyha és természetesen a vizes blokkok is. A szint jelenlegi összes hasznos alapterülete 318 m², ebből a kiszolgáló helyiségek és a közlekedő hasznos alapterülete 36,08 m².

A tetőtéri szinten két nagyméretű irodablokk található, tárgyalószobával, vezetői irodákkal, és mosdókkal. Az tetőtér hasznos alapterülete összesen 330 m², ebből az előtér 6,03 m². A nagyméretű irodablokkok megoszthatók külön irodarészekre is, így a felhasználhatósági lehetőségek tovább bővíthetők.

Az irodaépület rendelkezik további specialitásokkal a pinceszinten. A gépészeti berendezésekhez szükséges technológiai, illetve tároló helyiségeken túl itt található egy exkluzív borozó helyiség, ami tárgyalások, céges találkozók rendezésére is alkalmas. A pinceszint alapterülete 234 m², amely 117 m² hasznos alapterületnek felel meg.

A környező terület

Az irodaház mellett lévő lakópark hangulatos, sok zöldfelületet magában foglaló kerttel rendelkezik, a közelben pedig bevásárlóközpont, pékség, éttermek, kávézók és üzletek sokasága biztosítja az ilyen irányú igények kielégítését.

Megközelíthetőség

Az épület Óbuda frekventált, tömegközlekedéssel és gépjárművel egyaránt könnyen megközelíthető részén fekszik. Az új, egész Budát átszelő „fonódó” villamoshálózat egyik végállomása alig kétszáz méterre található irodaházunktól, a Bécsi út – Vörösvári út kereszteződésében. Szintén itt fejezi be útját a főváros legkihasználtabb villamosa, az 1-es is. Az autóbuszok közül a környéken áll meg a 17-es, a 137-es, a 160-as, a 218-as, a 237-es, a 260-as, valamint a 260A jelű járat is.

Az ingatlan alaprajza szintenként

Kapcsolódó:

irodakereso.info:

Monarchia korabeli épületet avattak Óbudán

Az Irodakereső cikke a Wezelka Venanto építőmester tervezte épületről

vgfszaklap.hu:

Monarchia korabeli épületet avattak Óbudán

A Víz, Gáz, Fűtéstechnika és Hűtő, Klíma, Légtechnika szaklap cikke bővebb képanyaggal

Kapcsolat és további információk:

Juhász László projektmenedzser
Telefon:
06 20 270 9340
E-mail:
juhasz.laszlo@jazzloft.hu
Széchenyi 2020